Ny i faget ?

Under uddannelse ?

 

 

Som studerende har man ofte et teoretisk fokus på pædagogiske og didaktiske problemstillinger, men kan have svært ved at finde mulighed for at afprøve tankerne i praksis. Du er meget velkommen til at kontakte foreningen - fx med henblik på at få en vejledningssnak med en fysik/kemi-lærer i forbindelse med synopsis eller med henblik på at aftale en "punkt-praktik". Vi har medlemmer fordelt i hele Østjylland - dog flest omkring Århus, Silkeborg og Randers. Kontakt lokalformand Kim Christiansen på kim@fysik-kemi.dk - så kan han hjælpe dig med at finde en kollega, der ved noget om det du har brug for.

Ny i faget ?

 

Mange nyuddannede lærere, oplever at overgangen fra studerende til lærer kan være svær - af flere grunde:

  • Mens man på seminariet har haft mange studerende at sparre med, så er man ofte alene eller har kun få kolleger i det team/trin/skole man kommer ud i.
  • Hvis man faktisk har kolleger, så har de ofte mange års erfaring og en frygtindgydende viden. Derfor ender man tit med at knokle lidt mere i stedet for at spørge. Man vil jo ikke virke dum.... vel? I fysik/kemi-lærerforeningen kan vi spørge frit. Her er intet prestigetab i at spørge, men en anerkendelse af behovet for fortsat at spørge og være nysgerrig - at undre sig.
  • Pengene er ofte små ude i skolerne. Derfor er man ofte nødt til at bruge det udstyr som skolen råder over. Men hvad nu hvis man ikke ved hvad det er? I foreningen har vi kolleger som kender rigtigt meget til det udstyr der gemmer sig ude på skolerne - og som meget gerne vil demonstrere det. Kig under "Arrangementer" efter planlagte "Kend dit ydstyr"-aftner. Eller du kan tage et billede og sende det til formand Kim Christiansen, kim@fysik-kemi.dk

 

Som medlem i Danmarks Fysik- og Kemilærerforening Århusafdeling får du et netværk til åben sparring og du får konkrete forsøg, materialer og ideer med hjem fra vores arrangementer. HUSK at din skole kan være medlem - så er alle skolens fysik-/kemilærere automatisk medlemmer og kan deltage i vores arrangementer. Bemærk dog at der kan være forskel på deltagerbetalingen for hhv. personlige medlemmer og skolemedlemmer.

 

Brug for hjælp ?

Du er altid velkommen til at kontakte lokalformand, Kim Christiansen, kim@fysik-kemi.dk, for nærmere aftale om hvordan vi kan hjælpe dig i dit studie eller i dit nye job.

 

Prøv at se om vores kommende arrangement er noget for dig. Du kan tilmelde dig arrangementet og møde os. Meld dig ind i foreningen bagefter hvis du har lyst til mere...

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS